Proiect de casa noua

Ce înseamnă de fapt proiect de casa noua??

Trebuie sa fie pasul de la idee la rezultat.

Cumva în toți acest ani am observat pe baza experientei, că etalonul de cel mai ieftin, de cele mai multe ori devine cel mai scump.

Piata din Romania din domeniul proiectării de arhitectura și de urbanism încă este foarte slab inteleasa, atât de proiectanți câți și de clienti.

Proiectanții … majoritatea … nu sunt capabili, pe baza incertitudinii din piata, sa își evalueze corect munca,sau nu știu să o prezinte corect clientului astfel încât să poată fi corespunzător evaluată . Apoi apare clientul… Care de cele mai multe ori, nu poate asimila corect oferta.

Viziunea sa asupra acestor servicii, este încă într-un stadiu rudimentar sa spunem. Întotdeauna la primirea ofertei, acesta are o replica, in circuitul său închis al procesului de gândire: ,, de ce vrea acest arhitect atâția bani ?!”

Uneori îi pot înțelege, pe cei care își pun astfel întrebarea…. fie proiectantul nu a știut să își prezinte corect serviciile, fie acesta nu a fost capabil să înțeleagă complexitatea și necesitatea unui astfel de proiect al cărui beneficiar va fi.

Clientul , chiar și în 2019, este cumva șocat , când îi prezinți , că o discuție cu un arhitect costa…sau ar trebui sa coste . De ce sa coste ?! Pai pentru că : acel arhitect își dedica din timpul sau care ar fi fost util unui proiect la care deja lucreaza,… . Pai pentru că participă alături de client că și parte reprezentantă a profesioniștilor…. . Pai pentru că biroul… Sau sala de întâlniri costa… Toate au un preț … O chirie… In schimb … atunci când își dorește consultanta de la un avocat , o plătește din start. De ce se poate într-o profesie și în altă nu?! Pai… Odată din necesitatea serviciilor…din poziția decisivă a acestora….și din poziția ,,că trebuie “

Așa cum am spus-o către tot mai mulți clienți … o casa nu este o comanda de pe o zi pe alta și nici nu este un produs cu termen limitat. O casa este un bun, care sa îți fie dedicat special ție.

In goana după cel mai ieftin proiect… cel mai ieftin arhitect… cel mai ieftin urbanist…poți ajunge sa fi beneficiarul celei mai ,,ieftine ” case celui mai ieftin produs. Când spun ieftin intre ghilimele … mă refer la un produs de o calitate îndoielnică unde sa nu simți acel… acasă …

Aceste aspecte trebuie atent calculate. Cred că este foarte important atunci când din poziția de beneficiar, contractezi un proiectant, acesta sa își prezinte corect serviciile apoi clientul sa le poată aprecia corect financiar. Proiectantul trebuie sa fie mereu prezent langa client până la finalizarea proiectului .

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *