POT CUT

Ce inseamna POT si CUT ?

Indicatori urbanistici POT si CUT

Majoritatea beneficiarilor când au luat primul contact cu certificatul de urbanism, au avut urmatoarea intrebare : si… ce inseamna POT si CUT ?

Pai … POT si CUT sunt termeni ce fac parte din asa numita categoria << indicatori urbanistici >> , deci scopul lor este de a rezulta niste indicatii .

Fiind un articol tehnic, nu o sa reinventez apa calda… asa ca voi aduce un extras din legea 350.

Aceasta lege face parte din legile urbanismului si amenajarilor teritoriale de unde se poate intelege foarte clar ce inseamna.

<<

coeficient de utilizare a terenului (CUT) – raportul dintre suprafaţa construită desfăşurată (suprafaţa desfăşurată a tuturor planşeelor) şi suprafaţa parcelei inclusă în unitatea teritorială de referinţă.

Nu se iau în calculul suprafeţei construite desfăşurate: suprafaţa subsolurilor cu înălţimea liberă de până la 1,80 m, suprafaţa subsolurilor cu destinaţie strictă pentru gararea autovehiculelor, spaţiile tehnice sau spaţiile destinate protecţiei civile, suprafaţa balcoanelor, logiilor, teraselor deschise şi neacoperite, teraselor şi copertinelor necirculabile, precum şi a podurilor neamenajabile, aleile de acces pietonal/carosabil din incintă, scările exterioare, trotuarele de protecţie;

procent de ocupare a terenului (POT) – raportul dintre suprafaţa construită (amprenta la sol a clădirii sau proiecţia pe sol a perimetrului etajelor superioare) şi suprafaţa parcelei.

Suprafaţa construită este suprafaţa construită la nivelul solului, cu excepţia teraselor descoperite ale parterului care depăşesc planul faţadei, a platformelor, scărilor de acces. Proiecţia la sol a balcoanelor a căror cotă de nivel este sub 3,00 m de la nivelul solului amenajat şi a logiilor închise ale etajelor se include în suprafaţa construită.

Fiind niste indicatori urbansitici, acestia trebuiesc respectati conform specificatiilor deoarece sunt elemente caracteristice reglementarilor de urbanism.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *