Locuinte din containtere

Locuintele din containere sunt un concept hibrid intre utilitatea functionala si versiunea economica de realizare a unei locuinte.

Totodata aceasta tipologie de construire , (exemplu – o locuinta ), poate fi catalogata foarte sustenabila . Un alt aspect ar fi faptul ca propria lor structura de rezistenta, va aduce un plus de rezistenta cu investitii minime. In Romania , acest concept este inca intr-o etapa incipienta.

Avantaje constructive:

 • Pret mic al materiei prime ( container utilizat )
 • Avantaj cu privire la amplasament ( in functie de teren )
 • Proceduri de autorizare simplificate ( in functie de compozitia de containere, se poate realiza doar pe baza de amplasament fara autorizatie de construire )
 • Posibilitati de compozitie libera
 • Aspect semi-industrial (industrial design)
 • Timp de executie foarte redus
 • Mobilitate crescuta ( oricand se pot reloca – daca proiectul a inclus si o astfel de etapa )

Dezavantaje

 • Pregatirea unui container folosit – este necesara o pregatire foarte minituioasa a containerului folosit. Acesta fiind metalic , si deseori fiind expus la intemperii si apa sarata, se recomanda o curatare atenta si o sablare, inainte de o vopsire.
 • Izolatia termica – se recomanda a se utiliza – atat pentru o eficienta energetica crescuta cat si pentru o antifonare mai buna.
 • Manipularea si instalarea se realizeaza cu echipamente tehnice speciale.
 • Compozitia trebuie sa aiba la baza un proiect de demontare- re-montare

Libertatea de amenjarea a spatiului unui container sau a unei compozitii de containere este foarte vasta. In utilizrea acestor containere nu exita decat limitari structural – constructive, insa acest aspect este valabil si in cazul unei locuinte – constructii traiditionale.

Model de container maritim mare
Solutie amenajare container. Container principal pe mijloc + extinderi perimetrale

O locuinta din containere poate fi un deosebit proiect, si cu siguranta va deveni un ansamblu remarcat si cu propria sa originalitate.

Utilizarea elementelor din zona industrială, prin conversia funcțională și re-utilizarea a ăstora pentru funcțiuni…

Publicată de Studio Office Kolectiv pe Miercuri, 5 decembrie 2018

Containere – custom

Exista si varianta de containere fabricate special , ba chiar si cu utiltati si izolatie integrata, special pentru a fi utilizate ca unitati locative. Nu au acelasi efect de design , insa din punct de vedere tehnic si eficienta energetica sunt similare cu cele maritime,insa fara aspectul semi-industrial. Locuinte din containere pot fi realizate foarte usor oricand indifierent de situatie.

Puteti vedea oferte aici: http://containere-ploiesti.ro/containere-santier

Sau aici https://www.ceres-container.ro/foto/containere-de-locuit.html

Containere de locuit

Proiecte model – locuinte din containere

Atunci cand vrei sa discuti despre o astfel de idee poti lua contact cu noi aici : https://studiokolectiv.ro/contact-arhitecti-urbanisti-consultanta/

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *